2010.08.30.
17:34

Írta: mattila

Világrekord: kevesebb mint két nap alatt biciklizett ezer kilométert

Világrekordot döntött egy romániai magyar férfi, aki 1020 kilométert kevesebb mint 48 óra alatt tett meg kerékpárral Romániában. A kézdivásárhelyi Papp Zoltán várhatóan hivatalosan is bekerül a Világrekord Akadémia nyilvántartásába, miután kerékpárral sikerült 45 óra és 35 perc alatt megtennie az általa kitűzött 1020 kilométeres távolságot. A 40 éves férfi a székelyföldi Kézdivásárhelyről indult útnak, végighaladt Dél-Erdélyen a bánsági Lugosig (Lugoj), majd letért Dél-Romániába. Érintette egyebek között Pitesti várost, ahonnan a Déli-Kárpátokon áthaladva Brassón (Brasov) keresztül visszatért a székelyföldi kisvárosba.

A gyári munkásként dolgozó családapa következő nagy álma az, hogy kiutazzon az Egyesült Államokba a Race Across America nevű versenyre, ahol a résztvevőknek 9-12 nap alatt 5200 kilométeres távolságot kell megtenniük.

mti.hu/cikk/2010/08/30/vilagrekord-_kevesebb_mint_ket_nap_alatt_biciklizett_ezer_kilometert-497325

Szólj hozzá!

Címkék: sport magyarok bicikli világrekord

A bejegyzés trackback címe:

https://gudnyuz.blog.hu/api/trackback/id/tr212259287

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása